Uke i l’adaptació

Uke i la adaptació

UKE, practicant d’Aikido que ataca i posteriorment rep la tècnica

En la pràctica d’Aikido el comportament i la adaptació de Uke, te una relació directa amb el seu estat emocional i caràcter del moment.

La pràctica en la recepció de les tècniques d’Aikido és l’eina amb la que aprendrem a adaptar-nos als reptes quotidians (alegries, molèsties, agressions, pressions,…).

Davant una situació “desagradable e inesperada”, podem tenir diferents reaccions ;

  • Acceptar la situació és la manera de poder gestionar-la al moment.
  • No acceptar la situació suposa “patiment”, enfado, impotència, que pot ocasionar agressivitat, tristor,…

L’entrenament del “rol” de Uke proporciona l’aprenentatge per a adaptar-se en diferents nivell d’entrenament; velocitat, potència, intensitat,…

Aquesta pràctica proporciona el control de les emocions, cosa que ens permetrà adaptar-nos amb més facilitat als reptes que ens depara l’entrenament i la vida.

El control de les emocions i la facilitat d’adaptabilitat instantània facilita la vida, ja que assumim i acceptem els reptes de la vida per a poder gestionar-los quan abans i així, no haver de passar per patiments i molèsties prescindibles.

El nostre comportament en la pràctica de qualsevol tècnica i entrenament d’Aikido ens mostra qui som en el moment present, donant peu a que el nostre Jo, creixi constantment amb hores d’entrenament i experiències assimilades.

Es ben coneguda  la cita “ADAPTAR-SE O MORIR”

AIKIDO, el Camí de la Unió de l’Energia

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *