Beneficis de la pràctica de l’Aikido per a joves i adults

L’edat mínima aconsellable per a començar a practicar l’Aikido és entre els 13-14 anys. Sota la pauta i l’observació de l’instructor, realitzant un exercici i treball de luxació de les articulacions de canell, colze i espatlla, s’aconsegueix neutralitzar la força i l’atac de l’oponent.

No hi ha una edat màxima per a poder practicar l’Aikido; en una edat més avançada es podrà practicar tenint en compte les condicions físiques i capacitats de la persona.

Aikido Figueres, es centra en la part més tècnica d’aquest Art Marcial. Això suposa deixar de costat la força física per a passar a desenvolupar la tècnica.

No és necessària la força física per a aprendre i practicar Aikido.

La pràctica d’aquest Art Marcial, desenvolupa, desperta i comparteix uns valors molt necessaris en la nostra societat actual:

  • Respecte vers tots els companys d’entrenament, l’instructor i la sala on es realitza l’entrenament (dojo).
  • Humilitat mostrada agraint els consells donats per sempais i l’instructor.
  • Generositat: s’ofereix el propi cos per a facilitar que el/la company/a pugui aprendre i evolucionar.
  • Higiene: Sempre portarem el dogui (kimono) net, en bones condicions i les ungles de les mans i els peus ben tallades i netes, per evitar accidents innecessaris.
  • Ordre: deixarem les zoris (sabates) ben col.locades a l’entrada del tatami. Al començament i al final de cada classe, ens col.locarem segons l’ordre protocol.litzat d’acord amb l’etiqueta de l’Aikido.
  • Puntualitat: procurarem arribar al dojo uns minuts abans de començar la classe i, asseguts en seiza (de genolls), esperarem l’inici de l’entrenament.
  • Paciència: descobrirem i desenvoluparem la paciència mentre treballem amb els nostres companys, sobretot quan treballem amb practicants menys experimentats, amb els quals haurem ser curosos i ensenyar-los els inicis de l’Aikido, perquè en un futur, aquests puguin transmetre els seus coneixements a altres companys.
  • Amor: l’Aikido proporciona un concepte d’Amor molt més ampli que el que és generalment conegut. Un acte d’amor és un acte de generositat, de respecte, d’ajuda, de pietat, de perdó, tots ells molt presents en qualsevol moment de l’entrenament.

L’Aikido és conegut com l’Art Marcial de la no destrucció.
La projecció en la pràctica de l’Aikido comporta fer “Xuts”, “tombarelles” endavant i endarrera.
Els “xuts” o “tombarelles”, són molt beneficiosos per a la salut. Proporcionen un massatge al cos, al mateix temps que aprenem un altre tipus d’estabilitat i control sobre nosaltres mateixos.

No oblidarem mai que practiquem un Art Marcial.
Les Arts Marcials són conegudes com a Escola de Vida.

Si us ve de gust, esteu convidats a presenciar una sessió d’entrenament a Aikido Figueres.

Poseu-vos en contacte amb nosaltres i adiarem una visita.

Top